Durant la sessió s’han debatut diverses propostes per millorar la situació socioeconòmica i dels polígons industrials

Rubí ha acollit aquest dimecres a la Masia de Can Serra una trobada sobre fiscalitat local a la industria. Durant la sessió, que ha estat organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, s’han analitzat qüestions com l’ordenació i la integració dels impostos i taxes existents a cada municipi, o quin és el retorn de la tributació que paguen les empreses als ajuntaments en les polítiques municipals. També s’ha debatut sobre quines bonificacions o incentius es podrien establir per millorar la situació socioeconòmica i dels polígons industrials i si seria possible harmonitzar les mesures entre els municipis. Entre el públic s’hi han aplegat empresaris, representants d’administracions i agents socials.

A la inauguració de la jornada, el vicepresident del Consell i responsable de la Comissió Informativa de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes, ha explicat que ‘és cert que gràcies a la fiscalitat gaudim de l’Estat del benestar i de serveis municipals però també cal analitzar i debatre de quina manera pot revertir en els serveis a les empreses’. Paredes també ha afirmat que ‘aquest últim semestre de 2015 s’està realitzant una diagnosi al territori, per recollir la informació sobre la fiscalitat a cada municipi i també per determinar els usos dels polígons de la comarca. D’aquesta manera podrem proposar mesures per harmonitzar criteris i per consolidar els polígons com a espais vertebradors del territori’.

Per la seva banda, el regidor responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de l’Ajuntament de Rubí, Rafael Güeto, ha explicat que les administracions locals tenen un doble repte en relació a la fiscalitat: ‘Els impostos tenen una finalitat de distribució de la riquesa. Molts ajuntaments com els actuals, amb moltes necessitats i urgències socials, i sobretot mal finançats, han de mantenir aquesta finalitat. I el segon gran repte que tenim és fer de la fiscalitat local un element que esperoni l’activitat econòmica i la reactivació’.

Aquest treball forma part del projecte POLIindústria, que des del 2014 s’ha configurat com un espai col·laboratiu pel debat, la cooperació i l’acció en relació al desenvolupament industrial del territori, fent especial èmfasi en el paper que hi han de jugar els polígons industrials. El projecte compta amb la col·laboració del l’Ajuntament de Rubí i de la patronal CECOT.

Convocatòria POLacció de selecció de casos de col·laboració publicoprivada

En el marc del mateix projecte també s’ha convocat la segona edició de la convocatòria POLacció de selecció de casos pràctics de cooperació publicoprivada pel desenvolupament d’estratègies de coneixement i competitivitat industrial a Catalunya en el marc dels polígons industrials.

Les propostes es poden fer arribar fins al 2 d’octubre i les guanyadores seran presentades a la jornada que es celebrarà el proper 22 d’octubre Impuls polígons, organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, i que aplegarà al conjunt d’associacions i entitats de conservació dels polígons de tot Catalunya.

Per presentar propostes a la convocatòria i consultar les seves bases cal adreçar-se al web www.impulspoligons.cat

Font: Rubí TV