La programació alterna sessions de gran demanda amb altres propostes noves de contingut especialitzat.

L’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER), integrada a l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), ha programat una vintena d’accions formatives per aquest primer semestre de l’any. Es tracta de jornades i seminaris adreçats a emprenedors, autònoms i empreses, que combinen temàtiques ja habituals i de gran demanda amb altres propostes noves de contingut especialitzat.

La nova programació va arrencar el passat 13 de gener amb una de les sessions ja clàssiques d’aquesta època: la jornada sobre tancament fiscal a càrrec del Fòrum Empresarial Cecot-Rubí. Des d’ara i fins a finals de maig, hi ha previstes 19 accions més que abunden en altres qüestions de gran utilitat tant per als nous emprenedors com per a les empreses ja consolidades.

El tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern, Jaume Buscallà, ha destacat que es tracta d’una oferta formativa “complementària i molt integral” que s’adapta a les necessitats expressades pel teixit econòmic de la ciutat. El regidor ha posat l’accent en l’atenció que es presta al col·lectiu dels emprenedors: “Cada vegada Rubí és una ciutat, no tan sols d’empreses, sinó també d’emprenedors. L’Ajuntament vol fer costat a aquestes persones que es plantegen iniciar una nova aventura empresarial oferint-los el màxim d’eines possibles, en aquest cas una bona formació”.

Gran diversitat de propostes
Una de les cites adreçades a un públic més ampli serà la ponència que oferirà el Fòrum Empresarial Cecot-Rubí el proper 25 de febrer sota el títol Perspectives econòmiques per a l’any 2015. L’economista Gonzalo Bernardos, un habitual de tertúlies televisives i radiofòniques, serà l’encarregat de desgranar en una sessió de dues hores què depara aquest any en matèria econòmica.

Entre les propostes dirigides a les persones emprenedores, destaquen les jornades Emprenedoria de base tecnològica. Els 10 passos clau per crear la teva start-up, que tindran lloc entre el 14 i el 21 d’abril. En elles es repassarà tot el procés per a la posada en marxa d’una empresa de caràcter tecnològic, fent especial incidència en aquells aspectes que n’afavoreixen l’èxit, des de la concepció de la idea fins a la motivació de l’equip humà.

També pensant en els emprenedors s’ha programat el 19 de maig una jornada sobre el funcionament de les franquícies, orientada a donar a conèixer aquesta opció empresarial.

Pel que fa a les empreses, tindran ocasió d’assistir els dies 7, 14 i 21 de maig al seminari Vuit eines de millora per a la gestió empresarial, que permetrà als assistents conèixer els recursos específics que tenen al seu abast per optimitzar la gestió de la seva empresa. D’altra banda, els dies 29 de maig i 5 i 12 de juny, es farà un seminari sobre networking digital que mostrarà de manera pràctica com ampliar contactes i treure’n el màxim rendiment.

A banda de totes aquestes accions, n’hi ha d’altres obertes tant a emprenedors com a empreses. És el cas de les jornades Kit digital bàsic per a la teva empresa, que es faran els dies 17 i 24 d’abril i que abordaran qüestions com les aplicacions de comunicació, els recursos al núvol o les xarxes socials; i de la sessió Manual bàsic de seguretat digital empresarial, el 13 de maig, que ensenyarà els assistents a protegir la informació de la seva organització. L’EDER també ha programat els dies 26 de maig i 2 de juny un seminari sobre gestió financera i negociació bancària en què s’exposaran fonts de finançament alternatives.

A més, l’Escola d’Emprenedoria seguirà ocupant-se de mantenir informat el teixit empresarial sobre els canvis normatius i els temes d’actualitat que els afecten. Així, el 19 de febrer es farà una jornada sobre la factura electrònica, mentre que el 16 d’abril s’analitzaran els canvis legals de l’SCP (societat civil particular).

Les accions programades per l’EDER es poden consultar a l’apartat de formació de la Plataforma digital de serveis empresarials “Rubiempresa”, on també s’hi pot formalitzar la inscripció. Algunes d’elles tindran lloc a l’edifici Rubí+D mentre que altres es faran al Fòrum de la Masia de Can Serra.

L’any passat, l’EDER va oferir 32 accions formatives, sumant un total de 417 hores. Aquestes jornades, seminaris i cursos van comptar amb 509 participants.

Font: Ajuntament de Rubí